Η φωτογραφία ενός αστυνομικού που δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια σε ζητιάνο έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στο Διαδίκτυο, καταφέρνοντας σε μόλις 24 ώρες να συνοδεύεται από 275.000 likes και 16.000 σχόλια στο Facebook.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Ο αστυφύλακας Λόρενς Ντε Πρίμο βρισκόταν σε περιπολία ρουτίνας όταν συνάντησε έναν ηλικιωμένο άστεγο χωρίς παπούτσια. Όπως δήλωσε αργότερα στους «New York Times», σοκαρίστηκε όταν είδε τον άνθρωπο να ξεπαγιάζει από το κρύο: «Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Γι\’ αυτό πήγε στο διπλανό κατάστημα και του αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για 75 δολάρια. Επέστρεψε, γονάτισε μπροστά στον ζητιάνο και του τα έδωσε. Ο ζητιάνος ύστερα από λίγο έφυγε.

H πράξη του αστυφύλακα δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή, αν δεν βρισκόταν τυχαία στο σημείο μια τουρίστρια που απαθανάτισε τη σκηνή με το κινητό της. Την περασμένη Τρίτη, γράφει η εφημερίδα, όταν επέστρεψε στο σπίτι της έστειλε τη φωτογραφία με e-mail στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να την ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook. Μέσα σε 24 ώρες ο αστυφύλακας έγινε ο ήρωας του τμήματος -και μάλλον όλης της Νέας Υόρκης-, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει οτιδήποτε για την αυτοπροβολή του.

Η φωτογραφία μέχρι στιγμής έχει πάνω από 1,6 εκατ. views και σχεδόν 300.000 likes.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook