Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να αλλάξουν όλη την ημέρα του Στέφανο Ζ. Φτάνοντας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμού του Μιλάνου, αποφάσισε πριν βάλει μπροστά το μηχανάκι του να καπνίσει ένα τσιγάρο. Αυτό ήταν το λάθος του…

Ο χρόνος ήταν αρκετός ώστε η ομάδα νεοναζί που προφανώς τον είχε εντοπίσει από πριν, να τον πλησιάσει και να του επιτεθεί με μαχαίρι. Ο Στέφανο, ο οποίος είναι ακτιβιστής και μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έδωσε μάχη με τους κοντοκουρεμένους άνδρες που αναγνώρισε ότι ανήκουν σε ομάδα νεοναζί οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Μιλάνου. Αφού κατάφερε να τους ξεφύγει πήγε αιμόφυρτος στο καφέ του σταθμού και έπειτα στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου ακόμα νοσηλεύεται.

Οι φίλοι του μιλώντας στον ιταλικό Τύπο είπαν ότι ο νεαρός στάθηκε τυχερός γιατί το μαχαίρι δεν έβλαψε ζωτικά όργανα, παρόλα αυτά μπήκε άμεσα στο χειρουργείο ώστε να αποκατασταθούν βλάβες στις μυϊκές ζώνες.

Όπως δήλωσε ο ακτιβιστής, οι άνδρες που του επιτέθηκαν φορούσαν χαρακτηριστικά ρούχα με συγκεκριμένα σύμβολα και είχαν τατουάζ που φέρουν μέλη της νέο-ναζί οργάνωσης Hammer-Skin.

Μόλις βέβαια έγινε γνωστή η επίθεση, γύρω στους εκατό ακτιβιστές του ίδιου κέντρου με τον Στέφανο Ζ. προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα της οργάνωσης στο Μιλάνο. Μόλις η αστυνομία όμως τους απέτρεψε εκείνοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια και πέτρες προς τους άνδρες των αρχών.

Πριν τελικά αποχωρήσουν τα μέλη του κέντρου έγραψαν αντι-φασιστικά συνθήματα στους τοίχους. Σήμερα το απόγευμα ωστόσο έχει δοθεί ραντεβού με τα μέλη όλων των αντι-φασιστικών οργανώσεων στο Μιλάνο με αφορμή την επίθεση στον Στέφανο Ζ. και οι αρχές αναμένουν ότι θα σημειωθούν επεισόδια.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook