Πολεοδομικά θέματα που έχουν σχέση με την καλύτερη πρόσβαση στον μεγάλο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ατσαλένιο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, εξέτασε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Βασιλάκη και στελέχη της Πολεοδομίας επισκέφθηκε τη περιοχή .

Ο κ. Κουράκης έδωσε εντολή να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για τη διάνοιξη των δύο δρόμων (Tαγματάρχου Γιακουμάκη ,Ανώνυμος ) γύρω από το Βρεφονηπιακό σταθμό που οδηγούν σε αδιέξοδο και θα ενωθούν με την οδό Ιερολοχιτών ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο κτίριο και να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς και οι μαθητές .

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που θα επιφέρει επίσης και μεγάλη ανακούφιση στους οδηγούς προσφέροντας μια καλύτερη ποιότητα κυκλοφορίας αφού στη περιοχή υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν σε αδιέξοδο.

Ο νέος πρότυπος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών της περιοχής ενώ ο σχεδιασμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε για να εξυπηρετεί και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στον βρεφονηπιακό σταθμό θα φιλοξενούνται σε πρώτη φάση 99 (βρέφη, νήπια και νήπια με αναπηρία).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook