Το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων οργάνωσε και υλοποιεί διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των δοκιμαστών της ήδη υπάρχουσας ομάδας οργανοληπτικής αξιολόγησης παρθένου ελαιολάδου του Ινστιτούτου υπό την Δρ. Ευαγγελία Στεφανουδάκη-Κατζουράκη. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι δοκιμαστές θα εξασκηθούν σε πρακτικές αναγνώρισης θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων και της έντασής τους για την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου, σύμφωνα με τη μέθοδο του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, από τις εκπαιδεύτριες  Έφη Χριστοπούλου και Μαρία Λαζαράκη χημικούς και γευσιγνώστριες παρθένου ελαιολάδου.

Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται σε μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου «Technical courses on chemical analyses and organoleptic assessment of olive oil technology laboratories» σε συνεργασία του Ινστιτούτου με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC).

Σκοπός του έργου είναι η εκπαίδευση των εμπλεκομένων στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Ελαιολάδου με στόχο την διαπίστευση των δοκιμών κατά το πρότυπο ELOT EN ISO/IEC 17025   και συνεπώς την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε αναλύσεις χημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook