Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, παραμένει διστακτική σχετικά με το αν θα διεκδικήσει ξανά το χρίσμα ώστε να είναι υποψήφια για την Προεδρία, η πλειοψηφία όμως των Αμερικανών λέει ότι θα υποστηρίξει την Κλίντον αν υποβάλει υποψηφιότητα για το αξίωμα αυτό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μέχρι σήμερα των Αμερικανών (57%) δηλώνει ότι θα στηρίξει μια υποψηφιότητα της Κλίντον το 2016, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των Washington Post και ABC News.

Η υποστήριξή της είναι υψηλότερη μεταξύ των γυναικών, ιδίως εκείνων κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η στήριξη αυτή καταγράφεται καθώς η Κλίντον βλέπει μια αύξηση στην δημοτικότητα της, με το 66% των Αμερικανών να διάκειται ευνοϊκά προς αυτήν, το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 20 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκοπήσεων, για την πρώην πρώτη κυρία.

Η Κλίντον σχεδιάζει να παραιτηθεί από το αξίωμα της ΥΠΕΞ καθώς ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εισέρχεται στη δεύτερη θητεία του, και δεν έχει όμως αποκαλύψει ποια είναι τα σχέδια της για το μέλλον.

Αν και έχασε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία από τον Ομπάμα το 2008, και έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016, οι εικασίες σχετικά με τις προθέσεις της είναι πολλές, καθώς αναφέρθηκε την εβδομάδα αυτή μια πιθανή υποψηφιότητα της για το Δήμο της Νέας Υόρκης.

 

protothema.gr