Mέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής.

Λίγο πριν τις 6:30 υπήρξαν μικροεπεισόδια στα Προπύλαια, μπροστά στην είσοδο του Πανεπιστημίου, πάνω στον πεζόδρομο, με ανταλλαγή μολότοφ και χημικών ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες της ομάδας Δέλτα.

Τα επεισόδια δεν έλαβαν μεγάλη έκταση και αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία. Διαβάστε ζωντανή περιγραφή των όσων συμβαίνουν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε επεισόδια περιορισμένης έκτασης που είχαν προηγηθεί νωρίς το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Δεκάδες ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Πέμπτη κατά της αστυνομικής και παρακρατικής βίας, καθώς και κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κλειστή ο οδός Πανεπιστημίου και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, και η Αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση μαθητών και σπουδαστών στα Προπύλαια.

Στις 12:45 ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα

Στις 13:00 η πορεία -περίπου 1.500 άτομα- έφτασαν στην Γεωργίου Α\’ στα ξενοδοχεία

Στις 13:15 η πορεία κατευθύνθηκε και πάλι προς την Πανεπιστημίου για να κατέβει προς τα Προπύλαια.

Στις 13:30 η πορεία έφτασε στην Ομόνοια, όπου επικράτησε ένταση, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν μαθητή

Στις 13:40 οι μαθητές και οι σπουδαστές διασκορπίστηκαν προς την Αγ.Κωνσταντίνου, την Πειραιώς και τους γύρω δρόμους.

Στις 13:50 στην Ομόνοια έφτασε και το τελευταίο μπλοκ διαδηλωτών.

Στις 14:00 μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Ιπποκράτους. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

 

In.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook