Η ταινία «The Social Network», που πραγματεύεται τη δημιουργία του φαινομένου του Facebook, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στο Λος Άντζελες. Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Ντέιβιντ Φίντσερ (The Social Network), ενώ Κόλιν Φερθ και Νάταλι Πόρτμαν είναι οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

Ο Κόλιν Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά» και η Νάταλι Πόρτμαν το αντίστοιχο βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Ο Μαύρος Κύκνος».

Η ταινία «The Social Network» κέρδισε συνολικά τέσσερις Χρυσές Σφαίρες. Εκτός από τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, τιμήθηκε επίσης με το βραβείο καλύτερου σεναρίου για τον Άαρον Σόρκιν και καλύτερης μουσικής για τον Τρεντ Ρέζνορ.

Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ το βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία «Τα Παιδιά είναι εντάξει» και η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία.

Ο Πολ Τζιαμάτι κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ για την ταινία «Barney's Version».

Δύο Χρυσές Σφαίρες κέρδισε η δραματική ταινία «The Fighter»: Ο Κρίστιαν Μπέιλ το βραβείο ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου και η Μελίσα Λίο το βραβείο β' γυναικείου ρόλου.

Η ταινία «Toy Story 3» τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και το «In a Better World» από την Δανία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινία.

Τέλος, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική προσφορά του στο χώρο της 7ης Τέχνης.

in.gr