Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων φαίνεται να δίνουν τη λύση στο \”φλέγον\” θέμα του κολυμβητηρίου Χανίων.
Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ:
Πολύ θετικά μηνύματα για τη βιωσιμότητα του Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων εξέρχονται μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι τοπικοί φορείς στο κολυμβητήριο Χανίων την Παρασκευή (7/12) το μεσημέρι.
Απ\’ ό,τι διαφαίνεται, ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία ενδεχομένως και με άλλους φορείς όπως η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) προχωρούν στην υπογραφή σύμβασης με το Ε.Α.Κ. Χανίων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών των 25μ. και των 12,5μ., θέμα που αναμένεται να αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας (10/12).
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων, υπεύθυνος επί των οικονομικών, κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, η λειτουργία των δεξαμενών με ηλεκτρική ενέργεια θα αποδειχθεί πολύ πιο συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς.
«Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε θέμα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χανίων -τουλάχιστον- και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων», είπε στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, για να συνεχίσει: «Η σύμβαση έχει σαν περιεχόμενο τη λειτουργία, τουλάχιστον από πλευράς Δήμου, των δύο κολυμβητικών δεξαμενών, αυτής των 25μ. μήκους και των 12,5μ. μήκους. Ο Δήμος αναλαμβάνει ουσιαστικά τρία πράγματα. Πρώτον την εγκατάσταση καθαρού καυσίμου στο κολυμβητήριο, δηλαδή την τοποθέτηση αντλίας θερμότητας. Δεύτερον, τον εξωραϊσμό της μεταλλικής υποδομής  με στόχο την εξοικονόμηση και την βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Και τρίτον, ο Δήμος αναλαμβάνει σε κάθε περίπτωση για 7 έτη, τη λειτουργία της συγκεκριμένης εγκατάστασης όπου θα πληρώνει το νερό, το ρεύμα, το χλώριο και τον εξοπλισμό. Η απόφασή μας είναι να αλλάξουμε το καύσιμο γιατί αυτή τη στιγμή αν ο Δήμος Χανίων λειτουργούσε τις μικρές δεξαμενές με πετρέλαιο, η κατανάλωση θα ήταν 200.000 ευρώ το χρόνο. Ενώ τώρα, η κατανάλωση πέφτει περίπου στο εν τέταρτο, δηλαδή θα χρειαστούμε περίπου 60.000 ευρώ το χρόνο».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη έκανε λόγο στις δηλώσεις της για μία μεγάλη ανάσα που δημιουργεί η πρωτοβουλία αυτή των τοπικών φορέων και ειδικότερα του Δήμου Χανίων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της κυρίας Πράπα Μυλωνάκη είναι οι εξής:
«Καταβάλλουμε μία τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και τους άλλους φορείς ώστε οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν ανοικτές μετά την υποχρηματοδότηση του Ε.Α.Κ. Χανίων. Φαίνεται ότι αυτό θα επιτευχθεί. Ο Δήμος Χανίων θα αναλάβει τις δύο μικρές πισίνες κάτι που αποτελεί για εμάς μία ανάσα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δεν είναι η συνολική λύση του προβλήματος για μας αλλά είναι μία μεγάλη ανάσα… Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, με τις ομάδες και τα τμήματα που διατηρεί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις που έχει ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο υψηλός αθλητισμός. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Χανίων έπραξε στην παρούσα φάση αυτό που μπορούσε και δίνοντάς μας τη δυνατότητα επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, πιέζοντας το Υπουργείο ίσως, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια για την υπόλοιπη εγκατάσταση (πισίνα των 50μ.). Το σίγουρο είναι ότι από την ερχόμενη άνοιξη η μεγάλη πισίνα θα λειτουργεί κανονικά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook