Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλακιώτισσας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 39, 65, 26 και 54 ετών για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής (Αστυνομική Διάταξη), παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων, χθες (08-12-2012) πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλακιώτισσας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 39χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο και 25 πλήρη φυσίγγια, ενώ σε καταμέτρηση που έγινε στο ποιμνιοστάσιο που κατέχουν από κοινού ο 39χρονος με τον 65χρονο, βρέθηκαν εξήντα δύο (62) πρόβατα, χωρίς το προβλεπόμενο κωδικό αριθμό εκτροφέα (ενώτια).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία όπου διαμένουν ο 26χρονος με τον 54χρονο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό όπλο και 22 πλήρη φυσίγγια, ενώ έξω από την οικία, βρέθηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, σε καταμέτρηση που έγινε στο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του 26χρονου βρέθηκε να κατέχει συνολικά 41 λιγότερα πρόβατα από τα 125, που αναγράφονται στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2012 και τα εννέα να στερούνται τον προβλεπόμενο κωδικό αριθμό εκτροφέα (ενώτια).

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (09-12-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.