Ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, χριστιανοδημοκράτες) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ζοζέφ Ντολ, κατήγγειλε ως «ένα σοβαρό σφάλμα» την απόφαση του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ρίξει την υπό τον Μάριο Μόντι κυβέρνηση και απέρριψε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

 «Είναι ένα σοβαρό σφάλμα το ότι έκανε να πέσει η κυβέρνηση Μόντι», δήλωσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μάριο Μάουρο, τον επικεφαλής των Ιταλών ευρωβουλευτών του Κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι, το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ.

 «Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της μια πολιτική-θέαμα. Έχει ανάγκη από μια αυστηρή διαχείριση», επέμεινε ο Ζοζέφ Ντολ. Ο ίδιος κάλεσε τους Ιταλούς ψηφοφόρους να «συσπειρωθούν στο κέντρο» και να ψηφίσουν εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2013.

 «Το Λαϊκό Κόμμα μάχεται όλους τους λαϊκισμούς»,, εξήγησε.

 Ο Μάριο Μάουρο από την πλευρά του πήρε αποστάσεις από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Αν οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη, τότε είμαστε με την πλευρά της Ευρώπης», δήλωσε. «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική επιλογή», πρόσθεσε.

 «Ήταν μια τρέλα να κάνει να πέσει η κυβέρνηση του Μόντι και τώρα κάθε κόμμα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», υποστήριξε.

 «Ο Μόντι θα είναι ακόμη πιο απαραίτητος αύριο», πρόσθεσε.

 «Μόλις καταλάβω την επιλογή της προεκλογικής εκστρατείας (του Μπερλουσκόνι), θα δηλώσω την επιλογή μου», κατέληξε.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook