Εντείνεται η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, μετά και από τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες και την επικείμενη -ουσιαστική και τυπική, όπως όλα δείχνουν- διάσπασή τους.

Οι εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες προστίθενται στην προσπάθεια του Ανδρέα Λοβέρδου να ιδρύσει κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά και στις κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΡΙΖΑ, που αργά αλλά σταθερά συγκροτεί πόλο στα αριστερά της Κουμουνδούρου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και -πιθανόν- τον Αλέκο Αλαβάνο.

Οι βουλευτές που είναι πλέον ανεξάρτητοι στο Κοινοβούλιο και ενώ δεν έχουν περάσει ούτε έξι μήνες από τις εκλογές, ανέρχονται ήδη στους 11, αριθμός που θα αυξηθεί μετά τις επικείμενες αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, και ότι χθες ο Ευ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, καθώς αυξάνονται τα στελέχη του χώρου που θεωρούν ότι μόνο μέσω της ενοποίησης θα υπάρξει μέλλον.

Επιπλέον, η ΝΔ ελπίζει σε «εισοδισμό» κατώτερων στελεχών και ψηφοφόρων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ (που παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις) δείχνει να χάνει έναν απ’ τους αντιμνημονιακούς συμμάχους του, αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, ενώ η Χρυσή Αυγή θα θελήσει να προσελκύσει ψηφοφόρους που έως τώρα σταματούσαν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.


real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook