Εκτάκτως συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, με εισηγήσεις των εκπροσώπων τους για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Την Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαγγελίες του Ανδρέα Λυκουρέντζου, περί απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ και για το γεγονός ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί, όπως είπαν, να μην προχωρά στην εξόφληση των χρεών, βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τα φαρμακεία έμειναν κλειστά την Τρίτη, ενώ εξακολουθούν να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τον πολιτικών αρχηγών για την οριστική επίλυση του προβλήματος του ΕΟΠΥΥ.

«Εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο οργανισμός, το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου, προσθέτοντας ότι «το μόνο που ζητάμε είναι η εφαρμογή των νόμων και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας».in.gr