Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί στο Eurogroup της Πέμπτης, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων.

Στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων πήγε «πολύ καλά».

Η Μαριάνε Κότε εξήγησε ότι δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «μια προκαταρκτική εκτίμηση, η οποία σημειώνει ότι το πρόγραμμα πήγε καλά» και προσέθεσε ότι «η τρόικα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη λεπτομερούς αξιολόγησης, επί της οποίας το Eurogroup θα αποφασίσει για την καταβολή των επόμενων δόσεων» της δανειακής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές για την επαναγορά ανήλθαν στα 31,9 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το ελληνικό δημόσιο θα χρειαστεί 1,29 δισ. ευρώ -πλέον των 10 δισ. ευρώ- χρηματοδότηση από τον EFSF, προκειμένου να κάνει δεκτό το σύνολο των προσφερόμενων ομολόγων.

Το ζήτημα θα εξετασθεί απόψε στις 17:00 σε συνεδρίαση του Euroworking Group, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και του προέδρου του ΣΟΕ Π.Τσακλόγλου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook