Έρευνα διεξάγει η αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή των ΜΜΕ για την φάρσα που έκανε ραδιοφωνικός σταθμός του Σίδνεϊ σχετικά με την νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον σε νοσοκομείο του Λονδίνου και κατέληξε στην αυτοκτονία μιας νοσοκόμας.

Η Αυστραλιανή Αρχή για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία (ACMA) διευκρίνισε πως η έρευνα έχει στόχο τον ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM, αλλά όχι τους παρουσιαστές της εκπομπής και υπεύθυνους για την φάρσα Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν.

Η ACMA ερευνά την υπόθεση μόνο σε σχέση με το μέσο ενημέρωσης και όχι με τους παρουσιαστές και θα εξετάσει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός σεβάστηκε τους κανόνες μετάδοσης μιας εκπομπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Κρις Τσάπμαν.

Η ACMA θα αποφασίσει αν ο σταθμός, που ανήκει στον όμιλο Southern Cross Austereo, παρενέβη στην προσωπική ζωή ή παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας που ορίζονται από τον κώδικα λειτουργίας των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης θα κρίνει αν τηρήθηκε ο κανόνας που ορίζει ότι το θύμα μιας φάρσας πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη ραδιοφωνική μετάδοσή της.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν στο σταθμό είναι να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ή να του επιβληθεί πρόστιμο.

Η διεύθυνση του ομίλου στον οποίο ανήκει ο σταθμός τόνισε πως ο 2Day FM προσπάθησε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο πέντε φορές πριν μεταδώσει την εκπομπή.

Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής τηλεφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο King Edward VII όπου νοσηλευόταν η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ παριστάνοντας την βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η νοσοκόμα Τζακίνθα Σαλντάνα που πήρε το τηλεφώνημα αρχικά τους παρέπεμψε σε συνάδελφό της, η οποία τους ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ.

Λίγες ημέρες μετά, η 46χρονη Σαλντάνα βρέθηκε νεκρή. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα ανακοινωθούν σήμερα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook