Για ένα συνολικό ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ που οφείλει η κυβέρνηση στους φαρμακοποιούς έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση χρωστά στους φαρμακοποιούς 300 εκατ. ευρώ από το 2011, ενώ από το 2012 οφείλει τις συνταγές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοέμβριου, δηλαδή περίπου 750 εκατ. ευρώ. Αναγνώρισε πάντως ότι την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν τις συνταγές Αυγούστου.

«Οι πολυεθνικές ζητάνε για τα φάρμακα από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν τοις μετρητοίς τη στιγμή που η κυβέρνηση διαρκώς κοροϊδεύει» είπε.

Αναφερόμενος εξάλλου στη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι το κράτος έχει δώσει ώς τώρα στους φαρμακοποιούς 2,5 δισ. ευρώ για το 2012, ο κ. Αμπατζόγλου απάντησε «ο υπουργός να γνωρίσει τα του χώρου του πρώτα». «Τα 2,5 δισ. είναι η φαρμακευτική δαπάνη για τα 10 εκατ. Έλληνες, 20 ευρώ το μήνα για τον καθένα μας, δεν είναι κέρδος μας» υποστήριξε.

«Ό,τι εισπράττουμε πάει στους προμηθευτές στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, το μέσο φαρμακείο έχει μικτό κέρδος 4.000 ευρώ τι νομίζετε ότι μένει με μισθούς, νοίκια, εφορίες;» διερωτήθηκε.

«Εισπράξαμε 2,5 δισ. αλλά δεν κερδίσαμε. Πληρώνουν πάρα πολύ αργά. Ζητώ συνέπεια από τη μεριά του κράτους. Να μας ορίσουν τακτές ημερομηνίες πληρωμών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, αρνούμενος ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών γίνονται κυρίως για την απελευθέρωση του ωραρίου τους.

Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook