Σε θρίλερ εξελίσσεται από το πρωί η υπόθεση με την προσάραξη πλοίου σημαίας Μολδαβίας στον κόλπο του Καστέλου, στα σύνορα Χανίων και Ρεθύμνου, εξαιτίας της οποίας αποκαλύφτηκε άλλη μια υποθεση παράνομης διακίνησης φορτίου από τα νότια του νησιού


Το πλοίο (βλ. φωτο) με πλήρωμα πέντε Γεωργιανούς και καπετάνιο Ουκρανό, μετέφερε παράνομο φορτίο με τσιγάρα, ενώ και τα έξι άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε κλιμάκιο του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου και με τις οδηγίες του ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των εγγράφων του πλοίου.Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες ενδείξεις και τα έγγραφα του πλοίου τα οποία εστάλησαν στις Λιμενικές Αρχές και έπειτα στον Εισαγγελέα, πρόκειται για άλλη μια περίπτωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Η νέα αυτή υπόθεση έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Κίσαμο "τσιγαράδικου" που μετέφερε 2.5 εκ. πακέτα λαθραίων τσιγάρων και τη σύλληψη όλων των μελών του πληρώματος (δείτε εδώ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την σημερινή προσάραξη του πλοίου στην θαλάσσια περιοχή του Καστέλου, που πιθανολογείται ότι ξεκινησε από την Αμμόχωστο της Κύπρου, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης.

Κύριο μέλημα των λιμενικών αρχών είναι η απάντληση των πετρελαιοδών προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, και στη συνέχεια θα γίνει ο ενδελεχής έλεγχος του πλοίου.