Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Χανίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια της απο 12/12/12 ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων σχετικα με το οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης και διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μετα τις σημερινές αποχωρήσεις δυο βουλευτών του κινήματος θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Απο την πρώτη κιόλας μέρα που συστρατευθήκαμε στο πλευρό του Πάνου Καμμενου, γνωρίζαμε οτι ο δρόμος θα ειναι μακρύς και δύσκολος. Γνωρίζαμε οτι τα εμπόδια, φυσικά και τεχνητά, θα είναι πολλά. Το όραμα όμως του ηγέτη μας αλλα και όλων εμάς που τον πλαισιώσαμε, για ενα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και για μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα που δεν θα σπρώχνει τον ανθό της στην μετανάστευση, ήταν αυτο που μας έδωσε την δύναμη να ξεκινήσουμε βάζοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον και βόλεμμα.

Δυστυχώς όμως για κάποιους, το προσωπικό συμφέρον αποδείχθηκε σημαντικώτερο του συλλογικού, το εγώ τους μεγαλύτερο του εμείς και το σθένος τους για το αγώνα που δίνουμε, λίγο.

Θα θέλαμε μόνον να τους θυμίσουμε οτι ο Εφιάλτης ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον αγώνα του Λεωνίδα να μείνει χαραγμένος στην παγκόσμια ιστορία. Και ως γνωστόν " η ιστορία επαναλαμβάνεται ".

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ειναι υποκατάστημα ούτε της Δεξιάς ούτε της Αριστεράς. Ειναι μια ιδέα όμως, που μας χωράει όλους, φτάνει να θέλουμε το καλό της Πατρίδας και του Λαού.

Κλείνοντας θα θέλαμε να προσυπογράψουμε την σημερινή φράση του Πάνου Καμμενου οτι οι "ιδέες ειναι σαν τα καρφιά, όσο πιο πολυ τα χτυπάς τόσο πιο βαθειά καρφώνονται".

Εμείς συνεχίζουμε...

Είμαστε Πολλοί, Είμαστε Ανεξάρτητοι, Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ"