Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Δήμο Φαιστού προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακαρίου. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Ι.Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας και επέβλεψε την πρόοδο των εργασιών στο νέο κτήριο που θα στεγάσει την Μητρόπολη. Στη συνέχεια μετέβησαν στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου όπου επισκέφτηκαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου.

Με αφορμή την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Φαιστού μεταξύ της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Δήμαρχος Φαιστού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για μια σειρά από αναπτυξιακά έργα της περιοχής καθώς επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους λόγο των δύσκολων οικονομικών συγκυριών.

Αναλυτικά, συζήτησαν θέματα σχετικά με την απορρόφηση πόρων για την κατασκευή έργων που αφορούν την ολοκλήρωση των δύο γηπέδων σε Βώρους και Γαλιά καθώς επίσης και ζητήματα ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και τοπικής ιστορίας της περιοχής, όπως είναι η μελέτη για τη βελτίωση βατότητας του δρόμου προς Αγία Τριάδα καθώς και μια εκστρατεία ενημέρωσης και προβολής από το Δήμο Φαιστού της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς.

Με προτροπή και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Μακάριου έγινε πρόταση να αναδειχθεί ο Θρησκευτικός Τουρισμός στην περιοχή της Μεσαράς καθώς και ήπιες παρεμβάσεις στην περιοχή του Αγιοφάραγγου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού. Η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις εργασίες που αφορούν το Βιολογικό Καθαρισμό που υλοποιείται το τελευταίο Διάστημα στο Δήμο Φαιστού.

Μέσα στα πλαίσια συνέχισης της καλής συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Φαιστού ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο αναφορικά για τα έργα που αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις για την περιοχή ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής καθώς επίσης πως η Περιφέρεια Κρήτης θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση κονδυλίων που στόχο θα έχουν την κατασκευή αλλά και την ανάπλαση σημαντικών έργων που θα δώσουν άλλο αέρα στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Δήμο Φαιστού.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη εξέφρασε την ικανοποίηση της και ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κκ Μακάριο, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον κ. Αρναουτάκη για τη στήριξη τους και την άψογη συνεργασία σε θέματα αναπτυξιακής προοπτικής όσον αφορά το Δήμο Φαιστού, δηλώνοντας ότι τέτοια σημαντικά θέματα σε δύσκολες εποχές που σχετίζονται όμως με την ανάπτυξη της περιοχής μας πρέπει να τα προωθήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας αλλά και αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook