Το κείμενο που ακολουθεί κυκλοφορεί στο διαδύκτιο με μικρές παραλλαγές και ουσιαστικά είναι \”αγνώστου πατρός\” καθώς όποιος το αντέγραφε προσέθετε μια δική του \”πινελιά\”.

Όμως είναι άκρως αποκαλυπτικό και έστω και ….δέκα χρόνια μετά ας ελπίσουμε πως θα βοηθήσει κάποιοι να προβληματιστούν για τον ρόλο των πάσης φύσεως \”σωτήρων\” της χώρας.

\”Στην Αργεντινή το 1991 όταν θεσπίστηκε ο νόμος της μετατρεψιμότητας δηλαδή η ισοτιμία πέσος και δολαρίου ήταν Πρόεδρος της Αργεντινής ο Μένεμ και Κεντρικός Τραπεζίτης ο Ντομίνγκο Καβάλλιο, μέλος της Τριμερούς Επιτροπής \”trilalteral comittee\”

Στην Ελλάδα το 2001 όταν κλείδωσε η ένταξη στην Ε.Ε. και η ισοτιμία δραχμής και ευρώ, Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης και Κεντρικός Τραπεζίτης ο Λουκάς Παπαδήμος, μέλος της Τριμερούς Επιτροπής \”trilalteral comittee\”

Δέκα χρόνια μετά, λίγο πριν χρεωκοπήσει η Αργεντινή, έγινε Υπουργός Οικονομικών ο Καβάλλιο, ο οποίος διαπραγματεύτηκε το Αργεντίνικο PSI και τα νέα δάνεια του ΔΝΤ.

Δέκα χρόνια μετά στην Ελλάδα έγινε Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος ο οποίος διαπραγματεύτηκε το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια.

Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία.

Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ.

Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, χειροκροτά.

Ακριβώς πριν από 10 χρόνια. Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη.

Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες. Στις τράπεζες -μία σε κάθε γωνία-, ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα.

Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.

Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δεν θέλουν να ξέρουν.

10 χρόνια πριν, η Ελλάδα είχε αφήσει τη μοίρα της στα περιποιημένα χέρια του Παπαδήμου.

Εορτοδάνια, διακοποδάνεια, ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις.

Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φαντάζει η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα.

Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε. Η χονδρή απάτη ξεκίνησε τότε όταν το μάρκο είχε 140 δραχμές αλλά το ευρώ που έγινε 1=1 με το μάρκο εμάς μας κόστισε 340 δραχμές!!!

Ο Παπαδήμος έγινε πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη: στον ίδιο ακριβώς ρόλο, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Για άλλη μια φορά υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής.

Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.

Πόσα θα χρειαστούν για να καταλάβουμε;\”

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook