Περισσότερες φωτογραφίες, καθώς και δύο βίντεο που αποκαλύπτουν τις ωμότητες των Αμερικανών στρατιωτών κατά πολιτών στο Αφγανιστάν φέρνει στο φως το αμερικανικό περιοδικό «The Rolling Stone». Πρόκειται μόνο για ένα μικρό δείγμα από τις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν Αμερικανοί στρατιώτες και βρίσκονται την κατοχή μέσων ενημέρωσης, αλλά και του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο διεξάγει ανακρίσεις για τις αποτρόπαιες αυτές ενέργειες.

Εξάλλου, προ ημερών το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δημοσιεύσει κι άλλες φωτογραφίες, που παρουσίαζαν Αμερικανούς στρατιώτες να φέρονται βάναυσα κατά αμάχων, ακόμη και νεκρών.

Τώρα, οι φωτογραφίες του Rolling Stone αποκαλύπτουν πτώματα δεμένα μεταξύ τους, κομένα κεφάλια, χέρια και πόδια, «αναμνηστικές» πόζες με χαμόγελα από ένστολους, οι οποίοι φωτογραφίζονται περήφανοι δίπλα σε Αφγανούς τους οποίους σκότωσαν. Επίσης, οι στρατιώτες μόνταραν αποτρόπαια βίντεο, «ντύνοντας» εικόνες από δολοφονίες αμάχων ή υπόπτων με μουσική χέβι μέταλ.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των εκτελέσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2010, ήταν ο 22χρονος στρατιώτης Τζέρεμι Μόρλοκ, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση έχοντας παραδεχθεί την ενοχή του ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου.

Ο Μόρλοκ αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, πέτυχε να μειωθεί η ποινή του, καθώς συμφώνησε να καταθέσει κατά τεσσάρων συναδέλφων του, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για δολοφονίες Αφγανών πολιτών στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν τον περασμένο χρόνο.

Ο Μόρλοκ παραδέχθηκε ότι οι δολοφονίες ήταν προμελετημένες και ότι «το σχέδιο ήταν να σκοτώνουμε ανθρώπους». Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδίου, οι δολοφονίες είχαν σχεδιασθεί το 2009 από τους Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις σκηνοθετούσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι είχαν δεχθεί επίθεση και να δικαιολογήσουν με αυτό τον τρόπο τις ενέργειές τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκάδες φωτογραφίες με κατακρεουργημένα πτώματα Αφγανών που δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει αν επρόκειτο για Ταλιμπάν ή απλούς πολίτες. Οι εικόνες και τα βίντεο παρουσιάζονται από το περιοδικό Rolling Stone. Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Δείτε όλες τις φωτογραφίες. Μην τις ανοίξετε μπροστά στα παιδιά σας.
http://www.rollingstone.com/politics/photos/the-kill-team-photos-20110327/0602176

Βίντεο:
http://www.rollingstone.com/politics/photos/death-zone-20110327/0443520
http://www.rollingstone.com/politics/photos/motorcyle-kill-20110327