Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κονέκτικατ, Πολ Βανς, προειδοποίησε το κοινό να μην εμπιστεύεται τις \”πληροφορίες\” που προέρχονται από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι η μοναδική αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης όσον αφορά στις έρευνες που διεξάγονται για το μακελειό στο σχολείο Σάντι Χουκ του Νιούταουν.

\”Είναι ένα πρόβλημα για όλους μας. Υπάρχουν λανθασμένες πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα\” είπε ο Βανς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Νιούταουν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ορισμένοι χρήστες των μέσων αυτών δηλώνουν ότι είναι ο \”δολοφόνος\”, ενώ άλλοι αναρτούν πληροφορίες, υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

\”Είναι σαφές: οι πληροφορίες που σχετίζονται με την υπόθεση και τις οποίες θα βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα δεν αναρτήθηκαν από την αστυνομία του Κονέκτικατ ή του Νιούταουν, δεν δόθηκαν από τις αρχές\” τόνισε.

Ο Βανς είπε μάλιστα ότι όσοι διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες διαπράττουν αδίκημα και \”θα ληφθούν μέτρα σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο\”, προειδοποιώντας ότι \”θα ασκηθούν διώξεις\” εις βάρος αυτών των ατόμων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook