Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε έπειτα από τις πληροφορίες που υπήρχαν, ότι η εταιρεία θα προχωρούσε δε διακοπές ρεύματος, σε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς για τους οποίους δεν έχει πληρωθεί το "χαράτσι".

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον αρμόδιο διευθυντή κ. Αποστολάκη Αντ. από τον οποίο ζήτησαν να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ επισήμαναν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκκρεμεί τόνισαν απόφαση του ΣτΕ για το θέμα αλλά υπάρχει και η σχετική δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα.

 Στους παριστάμενους εκπροσώπους της ΔΕΗ, τονίστηκε πως όποιοι υπογράφουν τις εντολές διακοπής και πολύ περισσότερο όσοι τις εκτελέσουν, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.

Προειδοποίησαν για τη δυνατότητα υποβολής μηνύσεων σε όσους αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες, ειδικά στην περίπτωση που το χαράτσι κριθεί αντισυνταγματικό και οι διακοπές ρεύματος δημιουργήσουν βλάβες και προβλήματα στους πολίτες και τα νοικοκυριά.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι πελάτες της ΔΕΗ και να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα. Πολύ περισσότερο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει το σύνταγμα, τόνισαν.

Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε να ανασταλεί κάθε απόφαση για διακοπή ρεύματος και οι εντολές που τυχόν έχουν εκδοθεί να μην εφαρμοστούν. Ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως οι εντολές για διακοπές ρεύματος που υπάρχουν αφορούν πολύμηνες οφειλές χωρίς να αποκλείεται κάποιος από αυτούς του λογαριασμούς να περιλαμβάνει το επίμαχο τέλος.

Η ανακοίνωση των "Πολιτών κατά του Χρέους":

"Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ διαμαρτύρονται για την αξίωση του υπουργού Οικονομικών να συνεχίζει να εισπράττεται το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Τον προειδοποιούμε ότι τα αντισυνταγματικά, βάρβαρα, άδικα και ισοπεδωτικά χαράτσια θα καταργηθούν. Με τους αγώνες των πολιτών.

Του λέμε, να σταματήσει να εκβιάζει, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταφέρνουν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Να σταματήσει να επιμένει στην είσπραξη του παράνομου χαρατσιού τη στιγμή που όλο και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το ρεύμα που έχει ανάγκη.

Καλούμε και αυτόν και την κυβέρνηση των τροϊκανών να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για νέες εξαντλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο λαός δεν αντέχει άλλο χαράτσια, φόρους, αυξήσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσει!

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποιούν διαμαρτυρία, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 08:30 π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και

· Καταθέτουν Εξώδικο, πληροφορώντας τους αρμοδίους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

· Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, προβλήματα υγείας, σε άνεργους και γενικά όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής."

Πηγή: politeskatatouxreous.blogspot.gr