Μετά από σειρά παρεμβάσεων για το ζήτημα της διάθεσης τυροκομικών προϊόντων, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, επιμένει με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, η οποία θα συζητηθεί στην Βουλή, σήμερα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Στα άρθρα 2 και 3 του Προεδρικού Διατάγματος 51/2006 καθορίζονται «οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των λαϊκών αγορών» και τα προϊόντα για τα οποία προβλέπεται η μεταβίβαση, ανανέωση και η έκδοση νέας άδειας εμπορίας, όπως για παράδειγμα αυγά, άνθη, καλλωπιστικά φυτά και άλλα πολλά εξαιρώντας τα τυροκομικά προϊόντα.

Όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «όσοι από τους πωλητές είχαν πάρει άδεια για την πώληση των εν λόγω προϊόντων, όπως προβλεπόταν από τον παλαιότερο νόμο, καλούνταν να εφοδιαστούν με δαπανηρό εξοπλισμό όπως φορτηγά – ψυγεία με βιτρίνες λαϊκών αγορών κλπ.»

Με τον ισχύοντα νόμο δεν μπορούν πλέον να την ανανεώσουν, να τη μεταβιβάσουν ή να εκδώσουν νέα καθότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν εντάσσονται στα προϊόντα προς πώληση στις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Αυγενάκης ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ρυθμίσεις ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός αυτός σε βάρος των τυροπαραγωγών που, όπως δήλωσε, η απαγόρευση διάθεσης των προϊόντων αυτών στις λαϊκές αγορές είναι κατάφορη αδικία για τους τυροκόμους-παραγωγούς αλλά και για τους κτηνοτρόφους και ειδικά για την επαρχία της Κρήτης, που η κτηνοτροφία και η τυροκομία αποτελούν μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook