Εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης των Χανίων ξεκίνησε σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με συμμετοχή τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, μικρών και μεγάλων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα με τους Κώστα Πετράκη, Δήμητρα Κιάσσου και πενταμελή ορχήστρα (μπουζούκι: Γιάννης Τζαγκαράκης, πλήκτρα: Βαγγέλης Μαυροδημητράκης, ντράμς: Νεκτάριος Καρεφυλλάκης, κιθάρα: Κυριάκος Ηλιάδης, λύρα: Νίκος Λαμπαθάκης).

\"\"
Χαιρετισμός του Μανώλη Σκουλάκη, στην εκδήλωση

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφέροντας:

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων, φωταγωγεί απόψε και επίσημα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, εδώ, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Θέλω να σας καλωσορίσω στην σημερινή εκδήλωση στην οποία θα διασκεδάσουμε παρέα με τον Κώστα Πετράκη, τη Δήμητρα Κιάσσου και την πενταμελή τους ορχήστρα, μ’ ένα πλούσιο λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.

\"\"Αφήνοντας για λίγο πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας, η αποψινή μας εκδήλωση είναι μία ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε ευχές ελπίδας για τις άγιες μέρες που έρχονται.

Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος μας, θέλοντας να δώσει χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητα όλων μας – και πάνω από όλα χαρά στα μικρά παιδιά – έχει προγραμματίσει, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου μας, μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα με μία σειρά κοινωνικών δράσεων προσπαθούμε ως Δήμος να διευκολύνουμε αυτές τις Άγιες Ημέρες τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας δίχως να ξεχνάμε ότι η βοήθεια προς το συνάνθρωπο αποτελεί καθημερινή πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία μας έχει ανάγκη να επαναφέρει και να αναδείξει αξίες όπως της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της συνεργασίας.

Μπορεί το κλίμα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας να είναι βαρύ και η ζωή όλων να έχει γίνει λίγο πιο γκρίζα, από όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά αυτό ΔΕΝ πρέπει να μας κάνει να χάσουμε το χαμόγελο, την αισιοδοξία και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Σε πείσμα των δυσκολότατων καιρών, και απέναντι στα σοβαρά πλήγματα που δέχεται η κοινωνική συνοχή, ο Δήμος Χανίων προτάσσει τον εθελοντισμό, διευρύνει τον κύκλο της κοινωνικής αλληλεγγύης, και με δουλειά και μεράκι, προσπαθεί να προσφέρει μια γιορτινή νότα χαράς και ξενοιασιάς σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου μας.

Για τις φετινές μας εκδηλώσεις, αποφύγαμε τις δαπάνες χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι κάναμε εκπτώσεις στην ποιότητα των εκδηλώσεων ή στην αταλάντευτη επιθυμία μας να είμαστε δίπλα σε όλες και σε όλους τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επιλέξαμε στη συρρίκνωση των οικονομικών μας πόρων να αντιτάξουμε τις δυνατότητες της τοπικής δημιουργικότητας, της φαντασίας και της συνεργασίας με τους φορείς του δήμου μας.

Το αποτέλεσμα είναι 132 εκδηλώσεις – όλες δωρεάν – με μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά, παραμύθια, κάλαντα, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, που ελπίζουμε να σας συναρπάσουν και να σας ταξιδέψουν …

Eυχή μας το φως του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φως των Άγιων Ημερών που θα ακολουθήσουν να ζεστάνει τις καρδιές μας.

Το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους σας, Καλά Χριστούγεννα με Υγεία, Αγάπη και Ελπίδα!»

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook