Τον κώδωνα του κινδύνου για τα έσοδα που κινδυνεύει να χάσει το κράτος από ενδεχόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω».

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, όπως σημείωσε, αναζητά ήδη εναλλακτικούς τρόπους είσπραξης.

«Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι΄ αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι\’ αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» (μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής) η υπ΄ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών – ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Εντός της ημέρας αναμένεται να συζητηθεί στον Αρειο Πάγο σε τριμελές συμβούλιο, η αίτηση του κ. Στουρνάρα, με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει.


naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook