Στη συγχώνευση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Καρπάθου -Σαρίας αλλά και σε σειρά συγχωνεύσεων φορεών και υπηρεσιών υγείας από όλους τους νομούς του νησιού προχώρα η κυβέρνηση.

Οι δύο μέχρι πρότινος ανεξάρτητοι φορείς θα συγκροτήσουν ένα νέο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία \”Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης\”, μέ έδρα τα Χανιά.

Επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου συγχωνεύονται υπηρεσίες και φορείς υγείας της Κρήτης που συγκροτούν ένα ενιαίο πρόσωπο δημοσίου δικαίου στο νησί.

Αναλυτικά συγχωνεύονται το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, το Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου,  και Λασιθίου, συγκροτώντας το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Ο νέος φορέας θα αποτελείται από έξι αποκεντρωμένες υπηρεσίες:

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου, Παράρτημα Προστασίας Παιδιών Ηρακλείου, Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων, Παράρτημα Προστασίας Παιδιών Λασιθίου,  Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου.

Έδρα της νέας υπηρεσίας θα είναι το Ηράκλειο.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου μπορείτε να το δείτε εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook