Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων θα πραγματοποιήσουν το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χανίων, που στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, θα επισκεφθούν το τεχνικό επιτέλειο και ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πλατανιά, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ως δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής, ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εκπαιδεύει μαθητές (41 τη φετινή σχολική περίοδο) με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, ηλικίας 15 έως 25 ετών.
Η φοίτηση διαρκεί από πέντε έως οκτώ χρόνια ανάλογα με την εξειδίκευση και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή.
Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Αγωγής, όπου χάρη στο μεράκι, την αγάπη και την καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία που εκπαιδεύονται σε αυτό έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες, με απώτερο στόχο την, κατά το δυνατόν, αυτονομία τους, την κοινωνικοποίησή τους και κυρίως την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook