Στο πρόσωπο του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας.

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό να μην απελπιστεί καθώς και στην Ελλάδα η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τόνισε πως σε περίοδο κρίση η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και αναφερόμενος στο παράδειγμα της χώρας του υποστήριξε πως το κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και την κατανάλωση.

Ακόμα στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε την ανάγκη να μείνουν ψύχραιμοι οι Έλληνες, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις.

«Νομίζω ότι ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε.

«Μη χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη!», είπε ο κ. ντα Σίλβα, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook