Μια μητέρα και ο αδελφός της, θείος ενός τρίχρονου αγοριού με το όνομα… «Τζιχάντ» (Ιερός Πόλεμος) παρουσιάστηκαν σε ένα γαλλικό δικαστήριο την Τετάρτη, καθώς έστειλαν το παιδί στο νηπιαγωγείο της πόλης Sorgues με ένα μπλουζάκι που μπροστά ανέγραφε «Είμαι βόμβα», και πίσω «Γεννήθηκα στις 11 Σεπτεμβρίου».

Τα δυο άτομα κατηγορούνται ότι επιδοκιμάζουν και διαδίδουν την τέλεση εγκλήματος καθώς η μπλούζα, φαίνεται να κάνει αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Ο θείος αγόρασε το μπλουζάκι, και η μητέρα το φόρεσε στο γιο της και τον έστειλε στο νηπιαγωγείο με αυτό την ίδια ημέρα.

Ο δάσκαλος του «Τζιχάντ» ειδοποίησε τις αρχές και λίγες μέρες αργότερα, ο δήμαρχος της πόλης, Thierry Lagneau (του συντηρητικού κόμματος UMP), ζήτησε από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν την υπόθεση. Ο δήμαρχος κατηγόρησε τη μητέρα και τον αδελφό της για τη στάση τους, λέγοντας ότι «εκμεταλλεύονται αναίσχυντα την ηλικία του για να διαδώσουν πολιτικό μήνυμα.»

Πάντως η μητέρα και ο θείος του αγοριού, που γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2009, δεν είναι γνωστό να είναι ισλαμιστές. Σύμφωνα με τις αρχές η μητέρα έμεινε έκπληκτη από τις αντιδράσεις για το μπλουζάκι.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook