Την πιο σημαντική μέχρι τώρα συνάντηση κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς είχε την ευκαιρία να τα πει με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ.

Πρόκειται για τη διάδοχο του πρώην προέδρου και θεωρούμενου ως αναμορφωτή της χώρας, Λούλα, την πολιτική του οποίου συνεχίζει.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντή, ο βουλευτής και υπεύθυνος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία, Ειδικό σύμβουλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για Διεθνή Θέματα.  

Ο κ. Γκαρσία έπλεξε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως όλοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ότι δεν κερδίσατε στις εκλογές δεν μας ξάφνιασε», είπε ο κ. Γκαρσία.  «Εμείς να δείτε πόσες φορές είχαμε χάσει». Και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι η πρόεδρος είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι γίνεται στην Ευρώπη, γιατί βλέπει να επαναλαμβάνονται τα όσα δεινά βίωσε στο παρελθόν η Βραζιλία. Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον ειδικό σύμβουλο της προεδρίας, όχι μόνο για την ψυχολογική ένεση που – όπως είπε – έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί η Ελλάδα βρίσκει στη Βραζιλία μια, παγκόσμιας εμβέλειας, σύμμαχο χώρα.

Πιο νωρίς ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Βραζιλίας, Σέλσο Αμορίμ, ο όποιος εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να βγει από την κρίση με σεβασμό στις ανάγκες του λαού, ενώ είδε και τον υπουργό εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Πατριότα, ένας ακόμη πολέμιο της πολιτικής της λιτότητας. «Αυτή η πολιτική συνοδεύεται από μειωμένη πολιτική διορατικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πατριότα.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook