Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 διεξήχθησαν οι Περιφερειακοί Αγώνες Ξιφασκίας Κρήτης στο Ηράκλειο. Οι αγώνες έγιναν στο πολύ ωραίο και άνετο Κλειστό Γυμναστήριο των Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου στο Σταυρωμένο.Τη διοργάνωση ανέλαβε για πρώτη φορά ο Αθλητικός Όμιλος Θησέας Ηρακλείου, ο νεώτερος από τους Συλλόγους που ασχολούνται με την Ξιφασκία στην Κρήτη και την έφερε σε πέρας με τη βοήθεια και ενεργό συμπαράσταση της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και της Αθλητικής Λέσχης Μεσσαράς τόσο όσο αφορά στα υλικά θέσης όσο και στον οργανωτικό τομέα.

Οι Αγώνες , όπως πάντα , αφορούσαν παιδιά από οκτώ έως δεκατριών ετών της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων στο Ξίφος Ασκήσεως, το Ξίφος Μονομαχίας και τη Σπάθη. Το κλειστό πλημμύρισε κυριολεκτικά από παιδιά καθώς υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών με περίπου εξήντα αγόρια και κορίτσια και από τα τέσσερα Σωματεία της Κρήτης: Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων, Αθλητικό Όμιλο Θησέας, Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς και Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου. Το πάθος και η συγκίνηση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης με τα παιδιά και τους γονείς να χαίρονται τους αγώνες και να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις .

Οι Περιφερειακοί Αγώνες είναι ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια της Αθήνας της Βόρειας Ελλάδας στη Φλώρινα και στην Κρήτη (τούτη τη φορά στο Ηράκλειο) και αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία για τους αθλητές μας ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2013

Την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας εκπροσώπησε ο κος Ιπποκράτης Μανουδάκης, Πρόεδρος της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων. Ο κος Μανουδάκης δήλωσε καθόλα ικανοποιημένος από το οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο των αγώνων. Επεσήμανε ότι τα σωματεία της Κρήτης είναι πανέτοιμα να διοργανώσουν βαθμολογούμενος πανελληνίου επιπέδου αγώνες Ξιφασκίας , ανταποκρινόμενα στο νέο αποκεντρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Ξιφασκίας για το 2013.

Μεγάλη επιτυχία επίσης θεωρείται και η απόφαση την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού για την παρουσίαση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Ξιφασκίας στα σχολεία της Α΄βάμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης από Ομοσπονδιακούς Προπονητές Ξιφασκίας σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ευρύτερη διάδοση του αθλήματος και ικανοποιώντας πάγιο αίτημα της Ξιφασκικής Κοινότητας. Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας ο κος Αριστείδης Ματσατσίνης, Προπονητής Ξίφους Ασκήσεως της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων και Ομοσπονδιακός Διαιτητής.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε με δεκαεπτά Αθλητές και Αθλήτριες τόσο στο Ξίφος Ασκήσεως όσο και στο Ξίφος Μονομαχίας. Τα περισσότερα παιδιά ήταν καινούργιοι αθλητές της Λέσχης που δοκίμασαν τις ικανότητές τους για πρώτη φορά. Συμμετειχαν οι

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α (8 – 10 ετών)

1. Πουλής Εμμανουήλ
2. Δασκαλάκης Στυλιανός
3. Κοτσιάκης Μιχαήλ Άγγελος

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β (11-13 ετών)

1. Τζεράκης Γεώργιος
2. Γαβριλίδης Σάββας
3. Παπαντωνίου Θεμιστοκλής Σπυρίδων
4. Τζανάκης Αναστάσιος

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α (8 – 10 ετών)

1. Μπομπολάκη Γρηγορία

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β (11-13 ετών)

1. Μανουδάκη Χρυσηίδα
2. Μπομπολάκη Αικατερίνη
3. Τσεπέτη Μαρία
4. ΔραμηλαράκηΕυαγγελία Νικολέττα

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων (10-13 ετών)

1. Δρικάκης Αριστομένης
2. Σασλής Μάριος
3. Λουράκης Στυλιανός
4. Λιλικάκης Κων/νος

Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων (10-13 ετών)

1. Δόλγυρα Σταυρούλα

Η Α.Λ.Ξ.Χανίων κατέκτησε συνολικά οκτώ μετάλλια:

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄την πρώτη θέση με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο ο Παπαντωνίου με τον Γαβριλίδη στη δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο και τον Τζανάκη στην Τρίτη και χάλκινο μετάλλιο.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α΄η Γρηγορία Μπομπολάκη πήρε τη δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο στην πρώτη αγωνιστική της εμφάνιση,

Στο Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄η έμπειρη πια Κατερίνα Μπομπολάκη πήρε την πρώτη θέση με κύπελλο και χρυσό μετάλλιο. Η Μανουδάκη Χρυσηίδα ταλαιπωρημένη από επίμονη ίωση δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και αποκλείστηκε.

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων οι Δρικάκης και Λιλικάκης στην πρώτη τους εμφάνιση μοιράστηκαν την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

Στο Ξίφος Μονομαχίας Παγκορασίδων η Δόλγυρα πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα μετάλλια συνολικά

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Α΄
1η θέση Καζιλας (Μεσσαρά), 2η θέση Κωστάκης (Μεσσαρά), 3η θέση Πατσιανωττάκης (Μεσσαρά) καιΣταυρόπουλος (Θησέας)

Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων Β΄
1η θέση Παπαντωνίου (Χανιά), 2η θέση Γαβριλίδης (Χανιά), 3η θέση Τζανάκης (Χανιά0, Μινιχάκης (Θησέας)

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Α¨
1η θέση Σφακιανάκη (Μεσσαρά), 2η θέση Μπομπολάκη Γρηγορία (Χανιά), 3η θέση Ρόμπινσον (Μεσσαρά)

Ξίφος Ασκήσεως Παγκορασίδων Β΄
1η θέση Μπομπολάκη Κατερίνα 9Χανιά), 2η θέση Μούργκα (Μεσσαρά), 3η θέση ( Πατσιανωτάκη (Μεσσαρά), Πεδιαδιτάκη(Μεσσαρά)

Ξίφος Μονομαχίας Παμπαίδων
1η θέση Παπαδάκης (ΓΕΗ), 2η θέση Κουτσάκης(Μεσσαρά), 3η θέση Λιλικάκης (Χανιά) και Δρικάκης (Χανιά)

Ξιφος Μονομαχίας Παγκορασίδων
1η θέση Τσακιράκη(Μεσσαρά), 2η Δόλγυρα (Χανιά) 3η θέση Λάππα (ΓΕΗ), Χατζηδάκη (Μεσσαρά)

Σπάθη Παμπαίδων
1η θέση Χρυσοφάκης (ΓΕΗ), 2η θέση Μελισσείδης (Θησέας), 3η θέση (Πολυχρονάκης(Θησέας) και Μητάκης (ΓΕΗ).

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο διοργανωτή Αθλητικό Όμιλο Θησέας Ηρακλείου για την καθόλα άρτια διοργάνωση και φιλοξενία αθλητών, προπονητών και γονέων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook