Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΤΕΙ Κρήτης, μετέφερε την αγωνία τους, για τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν από το πρόγραμμα συγχωνεύσεων στην Παιδεία με την ονομασία «ΑΘΗΝΑ».

Ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και κανένας Διοικητικός υπάλληλος δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από το πρόγραμμα «Αθηνά». Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή του προγράμματος με την κωδική ονομασία «Αθηνά» θα προωθήσει τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο.

Το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία θα προσφέρει εξορθολογισμό του αριθμού των σχολών, με «λογική και ευαισθησία», προς τους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και τις τοπικές κοινωνίες. Τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, τα οποία συγχρόνως παρουσιάζουν και μια φθίνουσα πορεία στην «παραγωγή πτυχιούχων» την τελευταία πενταετία, θα αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης από το Υπουργείο.