Ευχές, δώρα και χαμόγελα μοίρασαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Πλατανιά στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων, το πρωί της Πέμπτης (20/12).
Η σχετική αναφορά της ΠΑΕ στην επίσκεψη:
Τα παιδιά που φοιτούν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χανίων, τα οποία αποτελούν παράδειγμα αισιοδοξίας, θέλησης και δύναμης για ζωή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά Χανίων, με επικεφαλής τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του, Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και Απόστολο Τερζή.
Την αποστολή συνόδευε ο υπεύθυνος Τύπου της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Γιώργος Γεωργακάκης.
Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές έτυχαν θερμής υποδοχής από τα παιδιά, τον διευθυντή του σχολείου Νεκτάριο Λιλικάκη και τους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., υπέγραψαν αυτόγραφα και προσέφεραν μπάλες, που είχαν συγκεντρωθεί από την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, στο πλαίσιο της δράσης της Super League Ελλάς, «Μια μπάλα για τα παιδιά».

Παράλληλα, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων προσέφερε στο σχολείο ένα συμβολικό ποσό για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού από κατάστημα της πόλης των Χανίων.

Τα παιδιά, με τη σειρά τους, δώρισαν στην ομάδα χειροποίητες κατασκευές, τις οποίες έφτιαξαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, με πολλή αγάπη και μεράκι.

Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συναντήθηκαν χθες και με την ποδοσφαιρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου (το συγκεκριμένο σχολείο συστεγάζεται με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου), στην οποία προσέφεραν, επίσης, ποδοσφαιρικές μπάλες και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά.
Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ότι \”εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά. Έξω είναι τα μπερδέματα. Αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά του Θεού κι από εδώ μόνο δύναμη μπορείς να πάρεις. Να ευχαριστήσουμε αυτά τα παιδιά και τους καθηγητές που μας κάλεσαν εδώ. Μας χάρισαν κάποια λίγα λεπτά που δίνουν αισιοδοξία σε όλους μας. Αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά του Θεού και οι καθηγητές κάνουν ένα πολύ μεγάλο έργο. Γι’ αυτό και η ευχή η δική μας, όλων μας, είναι να τα φωτίζει η Παναγιά να τα κάνουν όλα καλά. Αυτά τα παιδιά είναι πρότυπο για μας. Παρόλα τα προβλήματά τους, αυτή η χαρά και η αισιοδοξία που πηγάζει από μέσα τους, στις καταστάσεις που ζούμε όλοι μας αυτό τον καιρό με την κρίση που υπάρχει, πιστεύω ότι θα μας δώσει όλους τη δυνατότητα να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον\”.
Ο εκ των αρχηγών της ομάδας του Πλατανιά, Χρήστος Παληγεώργος σε δηλώσεις του τόνισε ότι \”δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για εμάς, ειδικά αυτές τις ημέρες, από το να βρισκόμαστε μπροστά σε αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του Θεού όπως είπε κι ο προπονητής μας. Νιώθουμε αδύναμοι πραγματικά και ευγνώμονες στον Θεό που περπατάμε και ζούμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος άθλος γι’ αυτά τα παλικαράκια αυτές τις άγιες μέρες. Πιστεύω να τους δώσαμε κι εμείς κάτι και ό,τι χρειαστούν, θέλουμε να ξέρουν ότι η ομάδα του Πλατανιά θα είναι δίπλα τους\”.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ως δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής, ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εκπαιδεύει μαθητές (41 τη φετινή σχολική περίοδο) με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, ηλικίας 15 έως 25 ετών. Η φοίτηση διαρκεί από πέντε έως οκτώ χρόνια ανάλογα με την εξειδίκευση και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή. Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Αγωγής, όπου χάρη στο μεράκι, την αγάπη και την καθημερινή προσπάθεια των εκπαιδευτικών, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία που εκπαιδεύονται σε αυτό έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες, με απώτερο στόχο την, κατά το δυνατόν, αυτονομία τους, την κοινωνικοποίησή τους και κυρίως την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook