Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος “εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο” που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, για τον εορτασμό της Χριστουγεννιάτικης περιόδου 2012-2013. Μετά τις εκδηλώσεις της Τρίτης στον Πλακιά του Δήμου Αγ. Βασιλείου και στην Επισκοπή Ρεθύμνου τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και πήραν δώρα από τον Άγιο Βασίλη, σειρά έχει η πόλη του Ρεθύμνου.

Οι εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες είναι οι εξής:

Την Κυριακή 23/12/2012 θα συνεχιστούν με 3 ακόμα εκδηλώσεις :

• 10:00-14:00 Ανταλλαγή βιβλίων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Συνεχίζουμε για δεύτερη μέρα. Συμμετέχουμε όλοι ανταλλάσσοντας και χαρίζοντας βιβλία για όλα τα παιδιά.
• 10:00-15:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά. Μια πεντάωρη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής για τους νεαρούς και τις νεαρές chef με συνταγές για μπισκότα και δημιουργίες σοκολάτας
• 19:00 Εθνικής Αντιστάσεως. Η Δημοτική Φιλαρμονική παιανίζει στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως και Τσουδερών σε εορταστικούς ρυθμούς.

Και την Δευτέρα 24/12/2012 με 3 ακόμα!!!

– Συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Πρεβελάκη. Μουσικές μελωδίες από την Φιλαρμονική Ρεθύμνου. Παράλληλα τα παιδιά θα φωτογραφίζονται με την Μασκότ μας. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου παιανίζει στην οδό Κουντουριώτη, πλατεία 4ων Μαρτύρων και πλατεία Μικρασιατών σε εορταστικούς ρυθμούς
– 13:00-16:00 Οδός Τσουδερών. Η Αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε από τη από την οδό Τσουδερών να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά.
– 18.00-21.00 Οδός Εθνικής Αντιστάσεως. Η Αγορά κερνά και σας καλεί σε “Κάστανο Party” να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά.

Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε συνέχιση της περυσινής πρωτοβουλίας του έκδωσε και φέτος Δωροκάρτες.
Χθές Πέμπτη 20/12/2012 οι ΔΩΡΟΚΑΡΤΕΣ όπου συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα καταστήματα της πόλης μας, παραδόθηκαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο για την διάθεσή τους σε οικογένειες.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Ψαρουδάκης δήλωσε :

“Με αυτή την πρωτοβουλία,δείχνουμε τη διάθεση αλλά και τα αισθήματα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας από την μία και από την άλλη ο συμπατριώτης Ρεθεμνιώτης που θα λάβει την ΔΩΡΟΚΑΡΤΑ μπορεί να επιλέξει τα προϊόντα που χρειάζεται, την ποσότητα, την ποικιλία, το χρώμα αλλά και το νούμερο.

Προσφέροντας αυτή την επιλογή για ένα περίπου μήνα ο Ρεθεμνιώτης μπορεί να προγραμματίσει τις ανάγκες του, δεν θίγεται και δεν προσβάλλεται, αντιθέτως διατηρεί την αξιοπρέπεια του κάτι που η Κρητική Κοινωνία για χρόνια πολλά υπερηφανεύεται πως έχει ακόμα και στις δύσκολες περιόδους !!!

Το Ρέθυμνο είναι τυχερό που έχει ένα ποιμενάρχη που παρ\’ όλο που είναι λίγο καιρό μαζί μας έχει καταφέρει να εμπνεύσει όλη την κοινωνία. Οι Ρεθεμνιώτες τον εμπιστεύονται και έχουν όρεξη και διάθεση να βοηθούν, να βρεθούν αλληλέγγυοι. Πρέπει γρήγορα να συντονιστούμε, φορείς, σύλλογοι, Μέσα Γενικής Ενημέρωσης, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και με αναφορά την εκκλησία που παραδοσιακά, διαχρονικά και υπεύθυνα αντιμετώπιζε τα θέματα αλληλεγγύης να λειτουργήσει ως βραχίονας μιας μηχανής σταθερής, με διάρκεια και ποιότητα γιατί η κρίση έχει χρόνια μπροστά της…”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook