Από τις 22 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 2/1 στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας και στην Πλατεία Καλλεργών – στα Λιοντάρια – λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες – εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους με διοργανωτή τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό έχει τοποθετηθεί ένα κάστρο από φελιζόλ συνολικού εμβαδού 200 περίπου τμ., στην Πλατεία Ελευθερίας, εντός του οποίου θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όλες δωρεάν για μικρούς και μεγάλους. Παραμύθια, μουσική, χορός, κεράσματα, χειροτεχνίες και κατασκευές που θα ενθουσιάσουν όσους παρευρεθούν .

Στην Πλατεία Καλλεργών έχει ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο κάνοντας ποδήλατο, θα στηθούν παραμυθένιες φιγούρες και δέντρα ζωγραφισμένα από φελιζόλ, καθώς και ένα μικρό σπιτάκι. Όλα αυτά θα πλαισιώνονται με χορευτικά δρώμενα και δημιουργικές απασχολήσεις για τα παιδιά.

Ο σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων είναι αφενός μεν η τόνωση της αγοράς του Ηρακλείου τις ημέρες των εορτών, αφετέρου δε η βοήθεια και η στήριξη διαφόρων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Για το λόγο αυτό θα δοθούν δώρα, τρόφιμα και χρήματα, που θα συγκεντρωθούν σε ειδικούς χώρους, σε άτομα με ειδικές ανάγκες και άπορους συμπολίτες μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook