Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπους της εκκλησίας και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να «προσεγγίσει δικαστές που… χειρίζονται την υπόθεσή του και να έχει ευνοϊκή κατάληξη το θέμα του», φέρεται να είχε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Παράλληλα, φέρεται να είχε σχέση -τις περισσότερες φορές με οικονομικά ανταλλάγματα- με πρώην και νυν στελέχη του ΣΔΟΕ, της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ, έτσι ώστε να έχει άμεση πληροφόρηση για θέματα που μπορεί να τον αφορούν ή για άλλες απόρρητες έρευνες.

Επιπλέον είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες είχε ζητήσει και τη νομική αρωγή ανθρώπου που είχε κορυφαία θέση στις τάξεις των τεκτόνων.

Εκτιμώντας ότι μέσω αυτού του συστήματος «υψηλών διασυνδέσεων» θα μπορούσε να ασκήσει πίεση σε δικαστικούς λειτουργούς για να μην προφυλακιστεί. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα φερόταν να είχε έλθει σε πλήρη ρήξη με πρώην στενό συνεργάτη του.

Οπως επισημαίνουν άλλοι συνεργάτες τού πρώην μετόχου της Proton Bank «ο κ. Λαυρεντιάδης πίστευε ότι έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση γιατί ο φίλος του αυτός του έκανε… μάγια και επηρέαζε την τύχη του».


Βήμα της Κυριακής