Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του αθλητή του ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, ο οποίος συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 9η θέση του τελικού του αγωνίσματος των πόντων. Ο χανιώτης αθλητής κατέκτησε μια δεύτερη, μία τρίτη  και δυο τέταρτες θέσεις που του απέφεραν συνολικά επτά βαθμούς στα 16 σπρίντ του αγωνίσματος και απέδειξε οτι είναι από τις ελπίδες της ελληνικής ποδηλασίας στα αγωνίσματα αντοχής.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα νικητής αναδείχτηκε ο Κολομβιανός Avila Edwin Alcibiades με 33 πόντους και μία στροφή επιπλέον ενώ ακολούθησαν ο Αυστραλός Cameron Meyer και ο Γάλλος Morgan Kneisky με 25 και 23 βαθμούς αντίστοιχα.

Τζωρτζάκης: \”Ευχαριστημένος από την εμφάνιση\”

Ο έλληνας πρωταθλητής του ΤΑΛΩ ΑΝΕΚ LINES σε δηλώσεις του τόνισε:

\”Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου, μια αξιοπρεπέστατη παρουσία που ήταν και ο στόχος μου, οι πόντοι δεν είναι το αγώνισμα μου, όμως με σωστή τακτική και οικονομία, μάζεψα επτά βαθμούς. Σίγουρα ήθελα να κερδίσω το τελευταίο σπριντ που θα μου έδινε μια θέση στην οκτάδα, όμως και με αυτό το αποτέλεσμα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η πίστα είναι ´´βαριά´´ και πραγματικά έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, μέχρι το τέλος\”.

Βασιλόπουλος: \”Εξαιρετικό αγώνα ο Τζωρτζάκης\”

Δηλώσεις όμως έκανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λάμπρος Βασιλόπουλος, που αναφέρθηκε στην παρουσία του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη:

\”Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, εδώ στο Άπελντορν, αν και οι πόντοι δεν είναι το αγώνισμα του. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια και για πολύ λίγο, για δύο βαθμούς θα μπορούσε να ήταν μέσα στους πρώτους έξι αθλητές. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών, αν δουλέψουν σκληρά θα πάνε πολύ μπροστά\”.

Η τελική κατάταξη:


1  EDWIN ALCIBIADES Avila (COL) 33

2  MEYER Cameron (AUS)  25

3  KNEISKY Morgan (FRA) 23

4  KHATUNTSEV Alexander (RUS)

5  KADLEC Milan (CZE)

6  SCHEP Peter (NED)

7  FERNANDEZ Gerardo Luis (ARG)

8  DILLIER Silvan (SUI)

9  TZORTZAKIS Polychronis (GRE)

10  CHOI Ki Ho (HKG)


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook