Δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» αναμένεται να εξετάσει κατά τη σημερινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Οι αλλαγές θα αφορούν εκείνες τις διατάξεις του προγράμματος «Αριάδνη», το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων-μαϊμού, που προβλέπουν την υποχρέωση των πολιτών να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες αντιδρούν στο ότι πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 50 ευρώ για κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό -της τάξης των 15 ευρώ- ενώ ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα. Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία. Αντίστοιχα, για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook