Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σίγουρα θέλεις να είσαι όσο πιο λαμπερή γίνεται. Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις, κάνε την ανάλογη μάσκα και… εντυπωσίασε.

Ασπράδια για λιπαρά δέρματα

Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και έχεις μεγάλους πόρους στην επιδερμίδα, τότε χτύπα καλά το ασπράδι ενός αβγού και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για μισή ωρίτσα περίπου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό και θα νιώσεις το δέρμα σου αμέσως πιο σφιχτό, πιο υγιές και σαφώς πιο λαμπερό.

Αβοκάντο για πολύ ξηρά δέρματα

Αν το πρόσωπό σου είναι ξηρό και ιδιαίτερα ευαίσθητο τον χειμώνα, αυτή είναι η ιδανική μάσκα θα σένα.

Πάρε ένα ώριμο αβοκάντο, βάλε τη σάρκα του σε ένα μπολ, λιώσε την με ένα πιρούνι και πρόσθεσε λίγες σταγόνες αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Άπλωσε τη μάσκα αυτή στο πρόσωπό σου και χαλάρωσε για περίπου 20 λεπτά. Βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μαλακτικά, θα δράσουν όλα μαζί και μόλις ξεβγάλεις τη μάσκα θα ενθουσιαστείς.

Κουρασμένα δέρματα

Πρόκειται μάλλον για θεραπεία και είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φανταστείς. Απλά άλειψε στο πρόσωπό στου λίγο γιαουρτάκι, βουτυρόγαλα, αριάνι ή κεφίρ -αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών πάντα. Χαλάρωσε για 10-15 λεπτά και ξέπλυνε με πολύ και δροσερό νερό.

Εκτός από λάμψη, αυτή η μάσκα μαλακώνει και αναζωογονεί ενώ αποκαθιστά το φυσιολογικό pH του δέρματος.

Πλιγούρι για ευαίσθητα δέρματα

Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα θα χρειαστεί να ανακατέψεις ίσες ποσότητες από νιφάδες πλιγουριού, κρόκο αβγού και μέλι. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20 λεπτάκια περίπου και ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Νιώσε την απαλότητα και απόλαυσε τη λάμψη του \”γιατρεμένου\” δέρματος ευθύς αμέσως.

Μπανάνα για ανάμεικτα δέρματα

Λιώσε μια πολύ γινωμένη μπανάνα μαζί με ένα κουταλάκι μέλι και 10 σταγόνες λεμόνι. Ανακάτεψε καλά και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ τη να δράσει για μισή ωρίτσα και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. Καμάρωσε τα αποτελέσματα και ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις.


womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook