Η Άννα Τσάπμαν, η νεαρή ρωσίδα κατάσκοπος που απελάθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τις ΗΠΑ μαζί με άλλους εννέα πράκτορες της Μόσχας, εξαργυρώνει τη φήμη και τη διασημότητα που απέκτησε μέσω της «παράπλευρης» δραστηριότητάς της.

Η κοκκινομάλλα πρώην κατάσκοπος εδώ και λίγο καιρό, παρουσιάζει στο ρωσικό κανάλι RenTV την εκπομπή «Τα Μυστικά του Κόσμου» που θα ασχολείται, όπως ευαγγελίζεται και η ίδια, με «τα πιο μυστηριώδη φαινόμενα του σύγχρονου κόσμου». Στη σειρά, η πρώην κατάσκοπος και μια ομάδα δημοσιογράφων ερευνούν διάφορα ανεξήγητα περιστατικά όπως εμφανίσεις UFO, ή προσπαθούν να εξηγήσουν περίεργες ανθρώπινες ιστορίες του τύπου \”γοατί ο θάνατος σημαδεύει τη ζωή κάποιων ανθρώπων και άλλων όχι;\”.

«Η εκπομπή αφορά όλο τον κόσμο», τονίζει η 29χρονη δεδηλωμένη θαυμάστρια του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν. Και συμπληρώνει : «όλοι ενδιαφέρονται για τα μυστήρια, επειδή πρόκειται για μυστικά που δεν εχουν ακόμη διαλευκανθεί». Οταν όμως την ρωτούν για το δικό της μεγάλο μυστικό, τον πρότερο βίο της ως κατάσκοπος, η ίδια δίνει την σταθερή απάντηση \”αυτό είναι κάτι που ούτε θα το διαψεύσω, ούτε θα το επιβεβαιώσω ποτέ\”.

Η 29χρονη πρώην μεσίτης είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2010 στις ΗΠΑ και τον αμέσως επόμενο μήνα απελάθηκε με άλλους εννέα συμπατριώτες της. Ορισμένοι πολιτικοί και διπλωματικοί αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι η ίδια και οι εννέα άλλοι κατάσκοποι ήταν μάλλον ερασιτέχνες και ότι τα μυστικά που δήθεν απέσπασαν κι έδωσαν στην ρωσική ηγεσία ήταν ανάξια λόγου.

Μετά την επιστροφή της στη Μόσχα, η όμορφη κατάσκοπος αρχικά πόζαρε ημίγυμνη για ένα ανδρικό περιοδικό, κατόπιν παρευρέθηκε στην εκτόξευση ενός πυραύλου, ενώ εντάχθηκε επίσης στο κίνημα Μολοντάγια Γκβάρντια (Νέα Φρουρά), την οργάνωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν. Η κυρία Τσάπμαν θα κατέβει στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου ως υποψήφια βουλευτής και αρκετοί θεωρούν ότιέχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook