Η εντυπωσιακή εκδήλωση της υποδοχής του Νέου Χρόνου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 14.30.

"Ελάτε να υποδεχθούμε όλοι μαζί το 2013 στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Αγίου Νικολάου απευθύνοντας την παρακάτω πρόσκληση:

"Ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλεί όλα τα παιδιά να φορέσουν τα κόκκινα σκουφάκια τους, να πάρουν τα τρυγονάκια τους και να υποδεχθούν με αισθήματα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας τον Αη Βασίλη στην προβλήτα του λιμανιού (βίντσι) και να τον συνοδεύσουμε όλοι μαζί από το Λιμάνι στην Κεντρική Πλατεία!

Ο Παλιός Χρόνος θα μας αποχαιρετήσει μέσα στη βαρκούλα του, από τη γραφική Λίμνη του Αγίου Νικολάου, ευχόμενος Αγάπη, Ειρήνη, Υγεία και ΕΛΠΙΔΑ, παίρνοντας μαζί του όλο το βάρος της περασμένης χρονιάς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την Κεντρική Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 14:00, με μουσικούς παραδοσιακά ντυμένους και παίζοντας κρητική μουσική με λύρες και βιολιά θα κατευθυνθούν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου, θα διασχίσουν τη γέφυρα κι εκεί δίπλα στο θεατράκι της Λίμνης θα συναντηθούν με τον Παλιό χρόνο και θα τον αποχαιρετίσουν μέσα στην βαρκούλα του!

Από την μαρίνα θα ξεκινήσει ο Άγιος Βασίλης με καΐκι στολισμένο συντροφιά με τους προσκόπους και τη συνοδεία πολλών μικρών ψαροκάικων και θα αποβιβαστεί στη μικρή προβλήτα του Λιμανιού.

Με τον ερχομό του Αη Βασίλη θα υποδεχθούμε το Νέο Χρόνο 2013 και θα προχωρήσουμε προς τον κεντρικό δρόμο της Ρούσου Κουνδούρου. Τα παιδιά παρέα με τους γονείς τους και τους λυράρηδες καθώς και πλήθος κόσμου, με κάλαντα και άλλους χαρούμενους σκοπούς θα συνοδεύσουν τον Αη Βασίλη στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Στην Πλατεία τα παιδιά θα φωτογραφηθούν με τον Αη Βασίλη και θα διασκεδάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας με τον ξυλοπόδαρο, τον Ντόναλντ Ντακ, τη Μίνι Μάους και άλλους διασκεδαστές. Παράλληλα επαγγελματίες παιδαγωγοί –ψυχαγωγοί με φαντασία και δημιουργικότητα θα παρασύρουν τους μικρούς μας φίλους σε αξέχαστες στιγμές κεφιού και παιχνιδιού μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα!

Θα απολαύσουμε επίσης παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις από έναν γιορτινό μπουφέ , με τη συνοδεία μουσικής! Τα καλικατζαράκια από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών θα πειράζουν και θα «ενοχλούν-γαργαλούν» με όσους πλησιάζουν στον πάγκο με τα κεράσματα"