Μια 37χρονη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη συνελήφθη με τις κατηγορίες της απάτης, αλλά και των ψευδών καταθέσεων σε πράκτορες του FBI, οι οποίοι διερευνούν την τραγωδία, με τη μαζική σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ.

Ο Άλμπα Νουέλ από το Μπρονξ, χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο Facebook, καθώς επίσης τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα, για να ζητήσει χρήματα για την κηδεία ενός από τα θύματα, της δεύτερης μεγαλύτερης μαζικής δολοφονίας, στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Αρκετοί δωρητές, στο πλαίσιο της έντονης ευαισθητοποίησης που επικρατεί στις ΗΠΑ για την συγκεκριμένη τραγωδία, έστειλαν χρήματα σε ένα λογαριασμό PayPal, του οποίου την πρόσβαση ήλεγχε η Άλμπα Νουέλ , ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη αν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη και 250.000 δολάρια πρόστιμο.

Η κατηγορούμενη με ψεύτικους ισχυρισμούς παρουσιαζόταν ως θεία ενός από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο μακελειό. Όπως ανέφερε ένας από τους δωρητές προς τους πράκτορες του FBI, η κατηγορούμενη είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας για να αναγνωρίσει ένα από τα θύματα του μακελειού. Ένας άλλος είπε, ότι ήταν μεταξύ των μελών των οικογενειών που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στο Νιουτάουν.

Όταν ρωτήθηκε από τους πράκτορες του FBI, η Άλμπα Νουέλ αρνήθηκε ότι απέσπασε πληροφορίες που σχετίζονται με την τραγωδία μέσω Facebook και ότι προσέλκυσε δωρεές στον ηλεκτρονικό της λογαριασμό.

«Η σύλληψη αυτή χρησιμεύει ως προειδοποίηση σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επωφεληθεί από αυτή την τραγωδία και να εξαπατήσει. Πολλοί εκμεταλλεύονται τα θύματα, τις οικογένειές τους και τα άτομα που ειλικρινά θέλουν να βοηθήσουν», σημείωσε ο εισαγγελέας Ντέβιντ Φέιν, προσθέτοντας ότι οι έρευνες στο διαδίκτυο θα συνεχιστούν και για άλλες πιθανές απάτες.


news247.gr