Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου δημοσιογράφου για τα αδικήματα της κλοπής κινητού τηλεφώνου και της απόπειρας εκβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «θύμα» της κλοπής είναι η Μαριάννα Τζανέ από το Πρώτο Θέμα, ενώ δράστης είναι ο Σπύρος Ζούγρης, από την Ελευθεροτυπία.

Προηγήθηκε καταγγελία της δημοσιογράφου, ότι στα μέσα του Δεκέμβρη, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της έκλεψαν το κινητό, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια έλαβε δυο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από άγνωστο χρήστη, που ισχυριζόταν ότι έχει στη διάθεσή του το κινητό τηλέφωνο, ενώ επιπλέον δεχόταν και εκβιαστικά τηλεφωνήματα για το θέμα αυτό, από άγνωστο άτομο .

Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα προέκυψε ότι οι συνδέσεις από τις οποίες εστάλησαν τα παραπάνω μηνύματα αντιστοιχούν στο περιβάλλον του 50χρονου συναδέλφου της.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν χθες (28-12-2012) από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στις διευθύνσεις που εντοπίστηκαν και σχετίζονται με τις παραπάνω συνδέσεις, εντοπίστηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο 50χρονος, ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων, ενώ κατασχέθηκαν δυο σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.zougla.gr