Με φόντο την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, η Αθήνα θα γιορτάσει φέτος τον ερχομό του νέου έτους ενώ η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί το 2013 στην πλατεία Αριστοτέλους όπου βρίσκεται και το χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης.

\"Με

Ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε για πρώτη φορά να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου στο Θησείο, «εγκαταλείποντας» τις πλατείες Συντάγματος και Κοτζιά, στις οποίες γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, υποσχόμενος μια διαφορετική γιορτή.

Με την αλλαγή του χρόνου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, θα απευθύνει μήνυμα στους δημότες, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συναυλία με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου και τους «Μπλε» σε μία μουσική παράσταση που προαναγγέλλεται ως έκπληξη. Στη συναυλία συμμετέχει επίσης κι ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Ακόμα ζογκλέρ, ισορροπιστές, ξυλοπόδαροι και μίμοι της ομάδας Circus Dayz θα βρίσκονται εκεί για να δώσουν μια άλλη νότα στη βραδιά της Πρωτοχρονιάς.

\"Με

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον νέο χρόνο με τον Αϊ-Βασίλη που έχει ήδη ανοίξει το σπίτι του στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η γιορτινή ατμόσφαιρα παραμένει στην πλατεία και μέχρι αργά το βράδυ θα είναι ανοιχτά η χιονόμπαλα, το παγοδρόμιο, το καρουσέλ, η ρόδα, το τρενάκι, μουσικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και πολλές γιορτινές εκπλήξεις. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους, ενώ μπάντες και μεμονωμένοι μουσικοί θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πλατείας Αριστοτέλους με μελωδίες γιορτινές από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον ερχομό του νέου χρόνου θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα αστικά κέντρα της περιφέρειας.

Σε Λάρισα, Ιωάννινα

Στη Λάρισα ο Αϊ-Βασίλης θα φτάσει στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 11 το πρωί της Δευτέρας και θα μοιράσει στα παιδιά ζαχαρωτά και καραμέλες. Παράλληλα, θα λειτουργούν εργαστήριο σοκολάτας, ζωγραφικής και κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών.

Στα Γιάννενα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα παίζει κάλαντα και εορταστικές μελωδίες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 11 το πρωί στους δρόμους της πόλης. Η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει το βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με βεγγαλικά και συναυλία από μουσικά συγκροτήματα της πόλης.

H βάρκα του… Αϊ-Βασίλη

Με πλοιάριο περιμένουν μικροί και μεγάλοι στην Ανατολική Κρήτη τον Αϊ-Βασίλη, ενώ η έλευση του νέου χρόνου θα γιορταστεί σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο με πεντοζάλη, μαντινάδες και βεγγαλικά. Δήμοι και πολιτιστικοί φορείς οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με βάση την τοπική παράδοση και τα έθιμα. Στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο η αλλαγή του έτους θα γιορταστεί στις κεντρικές πλατείες, με τους δημάρχους να δίνουν το σύνθημα. Στον Αγιο Νικόλαο και τη Σητεία οργανώνονται εκδηλώσεις, όπου η υποδοχή του νέου χρόνου θα γίνει με πλοιάριο και φαναράκια.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook