Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών έως το Μάρτιο στην Κύπρο, εξέφρασε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο σταθμό ΡΙΚ, προσθέτοντας πως οι δημοσιονομικές ανάγκες του κράτους μπορούν να καλυφθούν με επιτυχία.

Παράλληλα, ο κ. Σιαρλή υπογράμμισε πως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λευκωσία είναι το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.

Η έκθεση της εταιρείας Pimco αναφορικά με το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών της Μεγαλονήσου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός του ερχόμενου 15ημέρου, ουσιαστικά δίνοντας το στίγμα για το συνολικό κόστος διάσωσης της Λευκωσίας.

Ωστόσο, παρά το καθησυχαστικό ύφος του κ. Σιαρλή, πολλά ερωτηματικά εξακολουθούν να θολώνουν το τοπίο όσον αφορά το μέλλον της Κύπρου, με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και τον Γεργκ Άσμουσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να έχουν δηλώσει πως δεν υφίσταται ενδεχόμενο απομείωσης του κυπριακού δημόσιου χρέους μέσω «κουρέματος» των ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε σήμερα ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει, όσο παραμένει στον προεδρικό θώκο, σε ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, εάν αυτό ζητηθεί από την τρόικα, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του σε τράπεζες και επιχειρηματίες, στους οποίος επέρριψε την ευθύνη για την καθημερινότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της τρόικα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook