Να δημοσιοποιηθεί το όνομα της κοπέλας, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο Δελχί, ζητούν στην Ινδία ώστε να δοθεί το όνομά της στο νέο νόμο κατά της σεξουαλικής βίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Την πρόταση έκανε ο υφυπουργός Παιδείας Σασί Ταρούρ, σύμφωνα με τον οποίο το όνομα του νεκρού κοριτσιού δεν πρέπει να ξεχαστεί. Από την πλευρά της, η οικογένεια της νεκρής δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για κάτι τέτοιο. Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί. Η 23χρονη κοπέλα επέβαινε σε λεωφορείο μαζί με το φίλο της. Εκεί δέχθηκαν επίθεση από έξι μεθυσμένους άνδρες, οι οποίοι χτύπησαν και τις δύο και βίασαν την κοπέλα. Έπειτα οι εγκληματίες πέταξαν τα θύματά τους έξω από το εν κινήσει λεωφορείο.

Το κορίτσι απεβίωσε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Την Τετάρτη, χιλιάδες γυναίκες προχώρησαν σε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νέο Δελχί για το βιασμό της άτυχης κοπέλας.

Η αστυνομία αναμένεται να απαγγείλει επίσημα κατηγορίες στους πέντε από τους έξι άνδρες που φέρονται να τη βίασαν την Πέμπτη. Ο έκτος φαίνεται ότι είναι ανήλικος και θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία, αν αυτό αποδειχθεί.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook