Τορπίλη” στην εκτός σχεδίου πόλης δόμηση βάζει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που επεξεργάζεται η Βουλή.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ιδιοκτήτες ακινήτων και συμβολαιογράφους, μπλοκάρει η δόμηση σε κάθε περιοχή που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, στην έκδοση ενός πιστοποιητικού που χορηγείται με ασαφή κριτήρια και λειτουργεί ως τροχοπέδη στην όποιας μορφής πολεοδόμηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς όποιος θέλει να χτίσει σε περιοχή που το σχέδιο πόλης δεν έχει επεκταθεί, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει ένα ειδικό πιστοποιητικό από τη διεύθυνση Γεωργίας το οποίο δείχνει εάν η έκταση που πρόκειται να ανοικοδομηθεί είναι υψηλής παραγωγικότητας.
Ωστόσο αν σε μια περιοχή που κάποιος έχει ένα ακίνητο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τα άλλα η διεύθυνση Γεωργίας κρίνει ότι η έκταση είναι υψηλής παραγωγικότητας μπλοκάρει κάθε μορφή οικοδομικής δραστηριότητας.

Οι παρενέργειες της τροπολογίας αυτής δεν αφορούν μόνο στο μπλοκάρισμα που προκαλείται σε κάθε μορφή οικοδομικής δραστηριότητας (που έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν πολλοί παραγωγικοί κλάδοι), αλλά και τη μείωση της αξίας του
ακινήτου, που μετατρέπεται από οικόπεδο σε αγροτεμάχιο…

Οι πρώτες αντιδράσεις στο Ηράκλειο

Για το ζήτημα η ένωση ιδιοκτητών ακινήτων Ηρακλείου αλλά και ο σύλλογος συμβολαιογράφων ζητούν την παρέμβαση των βουλευτών του νομού.

πηγή Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook