Στην Αλβανία μάλλον θα πρέπει να αναζητήσουν οι αρχές, τους δύο αδίστακτους Αλβανούς που κατάφεραν αλλάζοντας αυτοκίνητα να μπερδέψουν τους αστυνομικούς και τελικά να καταλήξουν στην χώρα τους.

Ενώ στην Πάτρα κυκλοφορούσαν με ένα κλεμμένο τζιπ "παντζέρο", έκλεψαν το Seat από τον 50χρονο οδηγό του τον οποίον έδεσαν και στη συνέχεια βίασαν την σύντροφό του, και κατευθυνθήκαν στη Λαμία.

Εκεί πιθανόν να λήστεψαν το βενζινάδικο, να σκότωσαν τον 45χρονο βενζινοπώλη και από εκεί με άλλο όχημα να έφυγαν για τα Ιωάννινα.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκε ένα κλεμμένο Subaru το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, ωστόσο εκτιμούν πως είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι κακοποιοί.

Ωστόσο οι αστυνομικές έρευνες δεν έχουν σταματήσει και συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών ερευνούν σημεία και στην Αχαϊα που αποτελούσαν στέκια των δύο αλλοδαπών.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για δύο Αλβανούς, 30 και 27 ετών αντίστοιχα, που έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα στην περιοχή μας, όπως κλοπές και διαρρήξεις.

Ήδη οι αλλοδαποί έχουν αναγνωριστεί από τα θύματα των πέντε ληστειών που έχουν διαπράξει σε σπίτια στου Κουρλαμπά, δύο στον Αλισσό, στα Τσουκαλέικα και στα Αργυρά.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ΙΧ των ληστών εντοπίστηκε στην περιοχή της Λαμίας.

Επρόκειτο για το αυτοκίνητο που οι ληστές είχαν αφαιρέσει από το 50χρονο ζευγάρι στα Αργυρά, αφού προηγουμένως βίασαν τη γυναίκα.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε κλειδωμένο στη Λαμία και στο σημείο, μέχρι αργά το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς παρέμεναν αστυνομικές δυνάμεις από την Πάτρα για να συλλάβουν τους δράστες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ κλειδωμένο και όχι εγκαταλειμμένο και αυτό δημιουργούσε τη βεβαιότητα ότι θα επέστρεφαν να το παραλάβουν.

Η ΕΛΑΣ διερευνά το ενδεχόμενο, επίσης, οι δύο αλλοδαποί να εμπλέκονται και στη ληστεία μετά φόνου που σημειώθηκε νωρίς προχθές το πρωί σε βενζινάδικο στον Δομοκό.

Οι ληστές σε αυτή την περίπτωση εκτέλεσαν με καλάσνικοφ έναν 44χρονο υπάλληλο πρατηρίου για να του πάρουν τις εισπράξεις.

Από τις μαρτυρίες των θυμάτων των ληστειών προκύπτει ότι οι ληστές βίαζαν τα θύματά τους κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο δεύτερος καραμπίνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές φαίνεται ότι είχαν διαπράξει αντίστοιχες εισβολές σε σπίτια στην περιοχή της Λαμίας, χωρίς όμως σε αυτές τις περιπτώσεις να βιάσουν τα θύματά τους.

Οι δράστες εκτιμάται από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ότι ήρθαν από τη Λαμία στην Αχαΐα το προηγούμενο διάστημα και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις ληστείες με μεγαλύτερη αγριότητα αυτή τη φορά.

Ηδη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας διανεμήθηκαν οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των ληστών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, που εκτιμάται ότι είναι πιθανό να έχει επιτευχθεί τα επόμενα 24ωρα.

- Οι ληστές στις 22 Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε σπίτι στην Καμενίτσα Αλισσού, όπου λήστεψαν μια ηλικιωμένη γυναίκα αφαιρώντας της χρήματα.

- Την παραμονή των Χριστουγέννων εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή του Κουρλαμπά Χαλανδρίτσας, όπου φίμωσαν τριμελή οικογένεια και αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ.

- Στις 27 Δεκεμβρίου οι ληστές εισέβαλαν σε σπίτι στα Τσουκαλέικα, όπου και εκεί φίμωσαν τους ιδιοκτήτες του και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρήματα και χρυσαφικά.

- Και την επομένη, στις 28 Δεκεμβρίου, εισέβαλαν σε σπίτι στον Αλισσό, όπου βίασαν μια 20χρονη κοπέλα, αφού προηγουμένως έδεσαν τα μέλη της οικογένειάς της.

Η πράξη τελέστηκε σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που ήταν φιμωμένα τα μέλη της οικογένειάς της και όχι μπροστά τους, όπως δημοσιεύθηκε.

Οι δράστες στη συνέχεια αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή και ακολούθως κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Αργυρών. Εκεί εντόπισαν ένα 50χρονο ζευγάρι και επέδειξαν πρωτοφανή αγριότητα.

Οι ληστές ανάγκασαν το ζευγάρι να βγει από το ΙΧ και έδεσαν τον άνδρα στο πορτ-μπαγκάζ.

Στη συνέχεια, οι ληστές ανέβηκαν με το αυτοκίνητο του ζευγαριού σε ένα απόμερο σημείο όπου βίασαν τη γυναίκα.

Εγκατέλειψαν στο σημείο τα θύματά τους, αφού προηγουμένως τα έδεσαν σε ένα δέντρο και έφυγαν από το σημείο κλέβοντας το όχημα.


thebest.gr