Μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει την όψη των νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και να αποτελέσει οδηγό για τη νέα \”πράσινη\” ανάπτυξη την οποία προωθεί η Κυβέρνηση, παρουσίασε η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας \”Νέα Κρήτη\” που παρατίθεται ακολούθως, η πρόταση των τεχνικών για τη \”μεταμόρφωση\” του Νοσοκομείου ώστε να αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της νέας εποχής, στηρίζεται σε 3 βασικούς άξονες:

1. Εξοικονόμηση ενέργειας- Πράσινη ανάπτυξη – Προστασία του Περιβάλλοντος: το τμήμα αυτό του έργου έχει προϋπολογισμό 3,42εκ.ευρώ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανάλογου φωτισμού, εκγατάσταση εκτενών φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ενέργειας, τροποποίηση ατμολεβήτων σε υγραερίουκτ.

2. Ανακατασκευή κτηριακών υποδομών, με προϋπολογισμό 10,95 εκ.ευρώ που περιλαμβάνει έργα συντήρησης και βελτίωσης της στατικών επάρκειας, επισκευή δαπέδων, αντικατάσταση κουφωμάτων

3. Αναβάθμιση λειτουργίας στην υπηρεσία του πολίτη, έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,55εκ.ευρώ, που περιλαμβάνει σειρά επεμβάσεων που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα τμήματα πχ επείγοντα, τεχνητού νεφρού, χειρουργεία κτλ. Σε τμήματα δηλαδή όπως τα Επείγοντα προτείνεται η ανακατασκευή τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ.Καρούντζος δλήωσε εντυπωσιασμένος από την πρόταση αναφέροντας σχετικά πως \”ανοίγει μια νέα εποχή, όχι μόνο για το Πανεπιστημιακό αλλά και για το σύνολο των νοσοκομείων της Κρήτης, και γατί όχι και της Ελλάδας, να μπουν στη χρηματοδότηση τέτοιου είδους δράσεων\”.

Σύμφωνα επίσης με την πρόταση, το συνολικό κόστος για την αναμόρφωση του Νοσοκομείου ανέρχεται στα 20εκ.ευρώ, ενώ εάν υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει σηματγνικά την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ θα εξοικονομεί κάθε χρόνο 1,2 εκ. ευρώ μόνο από καύσιμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook