Καλά κρατεί η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιπποκράτους, μάλιστα, μόλις ξεκίνησε…

Στην πρώτη σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με συνεργάτες του στην Ιπποκράτους για το νέο έτος, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις. Και η «μετωπική σύγκρουση» με τον ΣΥΡΙΖΑ υιοθετήθηκε ως επίσημη γραμμή του κόμματος. Αιτία, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στο κάδρο των «ποινικών ευθυνών» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καταθέτοντας -εκτός μεγάλου απροόπτου τη Δευτέρα- πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου.

Τους τόνους ανέβασε κι άλλο χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προσδιορίζοντας τα «αδικήματα» για τα οποία κατά την Κουμουνδούρου θα πρέπει να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος, σκόπιμη ή μη αμέλεια και υπεξαγωγή εγγράφου. «Ο κ. Βενιζέλος, όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών, κράτησε τη λίστα στα αζήτητα, την κράτησε στο συρτάρι του, για την ακρίβεια στο σεντούκι του», είπε, κάνοντας λόγο για «πατεντάτη υπόθεση παράβασης καθήκοντος». Για υπουργούς Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που «ενώ έπαιρναν μέτρα κατά του λαού, ‘ξέχασαν’ τη λίστα και τη φοροδιαφυγή», μίλησε και ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, το γάντι σήκωσαν πλήθος στελεχών, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Λεωνίδα Γρηγοράκο να μιλά για «πολιτικό παιχνίδι» του ΣΥΡΙΖΑ και για προσπάθεια κάποιων να ρίξουν την κυβέρνηση. Για στοχοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και «μίσος που δεν έχει τέλος» απέναντί του μίλησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ για «άθλιες διαρροές» της Κουμουνδούου περί «εμπλοκής συγγενικών προσώπων» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του Γιάννης Μανιάτης.

Και αυτό το «σκηνικό» αναμένεται να διαρκέσει για πολλές μέρες ακόμα, με τις βολές από εβδομάδα να μεταφέρονται και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής…

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook